Ήταν καλοκαίρι του 2013, καθημερινή, κάπου 11 το βράδυ. Στο μπαρ είχαμε τον Richard με την κοπέλα του την Megan, μόνιμους κάτοικους San Fransisco που είχαν έρθει Αθήνα για το μήνα του μέλιτος τους. Αναποφάσιστοι για το τι θα πιουν, κάθισαν στο μπαρ και κοίταξαν τον κατάλογο. Η Megan πήρε ένα Mojito αλλά ο Richard ακόμη το σκεφτόταν. Πάνω στην κουβέντα, μου ζήτησε κάτι με vodka αλλά που να έχει και κάτι ελληνικό μέσα…

Στην αναζήτηση για κάτι ελληνικό, δοκιμάσαμε μαστίχα, ούζο και τσίπουρο, επιλέγοντας τελικά τη μαστίχα… Ανακατέψαμε λίγο lime, λίγη καστανή ζάχαρη, βότκα, τριμμένο πάγο και μαστίχα και δημιουργήσαμε εκείνη τη στιγμή το "Richard's Special" το οποίο του άρεσε τόσο που σταματήσαμε στα 3 εκείνο το βράδυ και στα 4 το επόμενο! Το είχα υποσχεθεί από τότε ότι το cocktail θα έμενε στην Κιμωλία, όπως και έγινε!

Είπα να μοιραστώ την ιστορία και εδώ, μια που ειμαστε στη διαδικασία ανανέωσης των cocktails μας. Βέβαια, όπως υποσχέθηκε τότε, 5 χρόνια πριν, αυτό το cocktail θα μείνει στον κατάλογο, με νονό τον Richard!